Wat is een videodeurbel?

Wat is een videodeurbel?

In de laatste jaren heeft de videodeurbel een flinke opmars gemaakt. Met zo’n apparaatje langs de deurpost kun je met de bezoeker praten en luisteren.

Het is handig voor als je op dat moment niet thuis bent, maar ook voor als je ’s avonds niemand meer verwacht. Met een handige app voor je smartphone of tablet kun je zien wie er staat en weet je of je de deur wel wilt openen.

Met de grote hoeveelheid online bestellingen die regelmatig aan de deur verschijnen, kun je ook makkelijk tegen de bezorger zeggen waar hij het pakketje kan neerleggen.

Of dat achter in de tuin is, bij de buren of naast de containers.

Veiligheid videodeurbel

Een videodeurbel is net zo goed als een beveiligingscamera. Waar je rekening mee kunt houden is dat je de videodeurbel verbind met een goed beveiligd netwerkt.

Het zicht van een videodeurbel

Daarin zijn zijn videodeurbellen op verschillende manieren uitgevoerd. Met een kijkhoek van 170 graden heb je een groot bereik en de meeste zijn gemaakt met ingebouwde infrarood ledverlichting en reiken in het donker tot 5 meter afstand.

Opslag beelden

Houd rekening met de privacywet. Het videomateriaal mag uitsluitend binnen huiselijke kring bekeken worden. Je mag alleen beelden delen waarvoor de persoon – die herkenbaar in beeld is – toestemming heeft gegeven.

Als je dit niet doet, dan maak je je schuldig aan privacyschending en dat is strafbaar.

In het geval van bewijslevering van een overtreding of misdrijf mag je dit met de politie delen nadat je aangifte hebt gedaan.

Dit videomateriaal mag maximaal 28 dagen bewaard worden.

Alle voordelen op een rij

Het grootste scala aan videodeurbellen werkt samen met Homey, Google Assistant en Amazon Alexa of andere SmartHome apparaten.

Een voordelige manier van beelden opslaan kan via een micro SD-kaart. Hiermee bewaar je beelden zonder abonnement. Of je kunt gebruik maken van verschillende Cloud opslagopties.

Zien wie er aanbelt, ook als je niet thuis bent!

Met een deurbel en beveiligingscamera vang je twee vliegen in één klap.

Installatie

Natuurlijk wordt een videodeurbel geleverd met een meegeleverde handleiding. Aan de hand daarvan kun je de videodeurbel zelf installeren.

Plaats een reactie