Wat zijn de opslagmogelijkheden voor een IP-camera? De beste tips op je beeldmateriaal op te slaan!

Wat zijn de opslagmogelijkheden voor een IP-camera? De beste tips op je beeldmateriaal op te slaan!

Het videomateriaal wat een IP-camera maakt, kan ook ergens opgeslagen worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de beelden weg te schrijven, bijvoorbeeld op een SD-kaart, een recorder, een NAS of via de Cloud. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden uitgelicht.

Wat het meest gebruikt wordt is een recorder in combinatie met een monitor. Een recorder is verkrijgbaar met verschillende aansluitingen zoals DVR, NVR en SDI. Als je al camera’s hebt hangen of staan, kijk dan goed welke recorder daar bij past, want niet elke camera past op elke recorder.

Sommige camera’s zijn uitgevoerd met een slot voor een kleine opslagkaart, een SD-kaart. Financieel is dit een goedkopere oplossing dan andere opslaglocaties.

Houd er wel rekening mee dat dit een beperkte opslag betreft en daardoor sneller vol raakt. Ook is een SD-kaart kwetsbaar omdat de kaart eenvoudig te  verwijderen is en je hierdoor je camerabeelden kwijt hebt.

Een centraal opslagapparaat is een NAS, dit apparaat is verbonden met je interne netwerk. Het is eigenlijk een op zichzelf staande kleine computer waarop je beelden voor langere tijd kunt opslaan.

Een voordeel is dat je geen risico loopt met hackers bij je beelden kunnen komen. Aan een NAS zit wel een jaarlijkse betaalverplichting in de vorm van een licentie.

En in deze tijd kun je natuurlijk je videomateriaal opslaan in de Cloud. Hiervoor zijn verschillende partijen die een vast maandbedrag vragen voor het opslaan. Je betaalt per camera en niet extra voor het energiegebruik.

Plaats een reactie