KOOPTIP! Slimme IP-camera’s met gezichtsherkenning.

KOOPTIP! Slimme IP-camera’s met gezichtsherkenning.

Een veilig thuis is toch wat de meeste mensen hoog in het vaandel hebben staan. Ook als je niet thuis bent, zou je soms toch graag een oogje in het zeil willen houden.

Je thuis uitrusten met IP-camera’s kan een steentje bij dragen aan het veilige gevoel als je buitenshuis bent.

Maar je wilt ook niet om de haveklap meldingen ontvangen van hetgeen wat zich in of rondom je huis afspeelt, zeker niet als het om voor jouw herkenbare personen zijn zoals je gezin of familieleden.

Een IP-camera met gezichtsherkenning kan daarom verschillende voordelen bieden. Zo kun je familieleden toevoegen aan de IP-camera, waardoor je alleen een melding met een naam ontvangt van degene die de ruimte betreedt.

Wanneer er sprake is van een inbraak, diefstal of andere ongenode gast, ontvang je uiteraard ook een melding.

IP Online heeft voor jou een TOP 3 samengesteld van de populairste IP-camera’s met gezichtsherkenning.

Starterskit
EufyCam 3 DuoPack met HomeBase 3
9.7
 • Begin met 2 IP-camera's en een basisstation
 • Uit te breiden tot wel 6 camera's
 • Intelligente bewegingsdetectie
 • Haarscherpe beeldkwaliteit
 • Nachtzicht in kleur tot wel 8 meter

 

 

Beste keus
Netatmo Welcome
9.5
 • Stijlvol design
 • Geschikt voor binnen
 • Slimme bewegingsdetectie
 • Nachtzicht 
 • Reageert ook op beveiligings- rookalarm
BUDGET
Ring Stick Up Cam
9.1
 • Flexibel formaat, plaats overal waar je wilt! 
 • Geschikt voor binnen & buiten
 • Gepersonaliseerde bewegingsdetectie
 • Nachtzicht
 • Tweerichtingsspraak

Starterskit
EufyCam 3 DuoPack

Een goed begin! De EufyCam 3 Duo Pack bestaat uit 2IP-camera's die je zowel binnen- als buitenshuis kunt ophangen. Je koppelt de camera's aan de nieuwe Eufy Homebase 3, hierdoor kun je in de toekomst de set uitbreiden tot wel 6 camera's en eventueel een videodeurbel. De camera's zijn ook nog eens duurzaam uitgevoerd door het zonnepaneeltje waardoor je hem minder vaak hoeft op te laden. Je mist geen detail door de haarscherpe beeldkwaliteit (resolutie: 4K) en de beelden worden lokaal opgeslagen op de HomeBase, dus niet op de Eufy servers. Ook de nacht is geen uitdaging voor de camera's van Eufy, het kleurenbeeld reikt tot wel 8 meter. Door de intelligente bewegingsdetectie is het mogelijk om mensen te herkennen, wat zorgt voor rust tijdens het ontvangen van meldingen. 

Beste keus
Netatmo Welcome

De stijlvolle Netatmo Welcome is een slimme IP-camera voor binnen! Hij past bijna in ieders interieur door z'n mooie, slanke design. Wees gerust op de slimme bewegingsdetectie waarmee hij onderscheidt weet te maken tussen bekende en onbekende gezichten. Hij houdt niet alleen een oogje in het zeil, maar ook een oortje. Want zodra de Netatmo een beveiligings- of rookalarm hoort afgaan, ontvang je ook hiervan een melding op je smartphone. Waar je ook bent, ook al is dat honderden kilometers verderop, kun je toch snel reageren! Daarbij komt ook dat huisdieren ook herkend, dus ook geen valse meldingen daar! Wanneer de avond valt, schakelt hij automatisch over op nachtzicht. 

BUDGET
Ring Stick Up Cam

De flexibele Ring Stick Up Cam plaats je op een vlakke ondergrond of bevestig je aan de muur, maar net waar jij hem hebben wilt. Met de slimme bewegingsdetectie die je kunt personaliseren ontvang je meldingen op je smartphone en kun je zelfs communiceren door middel van het tweerichtingsspraak systeem. Ook is hij uitgevoerd me nachtzicht en kun je hem zowel binnen, als buitenshuis inzetten. De camera is makkelijk te installeren en te plaatsen in iedere hoek. Via de Ring-app, zie, hoor en spreek je realtime tegen de mensen óf dieren in je huis of tuin. Ook kun je in de app, andere Ring-apparaten koppelen en bedienen. 

Wat is een IP-camera?

Een IP-camera, ook wel bekend als netwerkcamera, is een camera die gemaakt is op beelden en video via internetprotocol (IP) te versturen.

Met de komst van internet is het steeds meer voorkomend dat apparaten via het internet lopen, in tegenstelling tot de analoge camera’s die via een coaxkabel de informatie verzenden naar een opnameapparaat zoals een DVR (Digital Video Recorder).

Een gunstige bijkomstigheid is dat je nu vaak de keuze hebt om een camera draadloos of bedraad aan te sluiten om verbinding te maken met je computernetwerk. Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de beelden live te kunnen bekijken via een app op je smartphone of webbrowser.

IP-camera’s zijn er in verschillende soorten en maten, met diverse functies en specificaties. Zo is er altijd een IP-camera die bij jouw situatie past.

Waarom zou je een IP-camera aanschaffen?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je een IP-camera zou kunnen aanschaffen. De meest voorkomende reden is het idee van veiligheid en beveiliging.

Het is een prettig gevoel dat je altijd, waar je ook bent, even kunt checken hoe het thuis of op kantoor gaat. En of wel de mensen die ruimtes betreden die dat ook mogen.

Wanneer dit niet het geval is, ben je snel op de hoogte vanwege de meldingen die je ontvangt bij verdachte situaties.

Het kan ook nuttig zijn om toezicht te houden op kinderen en huisdieren.

Waar plaats je een IP-camera?

Dat hangt er van af wat je wil de gaten wilt houden. Het kan een ruimte binnenshuis zijn, maar ook een garage waar een prachtige oldtimer staat te pronken of een kantoor- of winkelpand.

Je kunt op meerdere manieren een camera ophangen of plaatsen, bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond of met een wandbeugel aan de muur.

Bedenk op voorhand goed wat je in de gaten wilt houden! Want niet alles mag, bijvoorbeeld je buren in de gaten houden. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel: Privacy bij buren filmen, is dat strafbaar?

Plaats een reactie