Wat zijn de belangrijkste specificaties voor een indoor IP-camera? Hier de beste tips!

Wat zijn de belangrijkste specificaties voor een indoor IP-camera? Hier de beste tips!

Natuurlijk is het belangrijk waar je op moet letten als je je aan het oriënteren bent op een IP-camera voor binnen gebruik.

Wat is belangrijk om naar te kijken en wat past het beste bij jouw wensen? De belangrijkste punten op een rijtje:

Aansluiting

Bedenk altijd goed waar je de camera wilt plaatsen in huis. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat de aansluitmogelijkheden van de IP-camera zijn. Is het bijvoorbeeld een lastige plek? Dan is het handig om voor een draadloze indoor wifi camera te kiezen.

Nachtzicht

Is het voor jou van belang dat de camera ’s avonds en ’s nachts ook z’n werk doet? Controleer dan of nachtvisie hoort bij de specificaties van de camera. Er zijn tegenwoordig ook camera’s die in het donker ook in kleur op kunnen nemen.

Meldingen

Vind je het fijn als je een melding ontvangt als er beweging plaats vind, kijk dan goed of de camera bewegingsdetectie heeft. Heb je bijvoorbeeld een hond of kat in huis rondlopen, of andere huisdieren? Dan wil je natuurlijk niet iedere keer een melding ontvangen als je geliefde beestje door het beeld loopt. Check daarom goed op camera’s die dit kunnen voorkomen.

Koppelen met smart home apparatuur

Is er in jouw huis een smart home apparaat aanwezig en wil je je camera daaraan koppelen? Dan is het slim om in de specificaties op zoek te gaan naar de mogelijkheden.

Uitbreiding

Wil je starten met een camera, maar misschien in het vervolg uitbreiden naar een netwerk van beveiligingscamera’s? Bekijk dan altijd of je het beveiligingssysteem kunt uitbreiden met nog meer camera’s.

Opslag

Bedenk goed hoe je de beelden wilt opslaan. Dat kan op een SD-kaart, NAS, recorder of zelfs in de cloud. Check goed wat de mogelijkheden zijn bij diverse camera’s. Niet alle IP-camera’s hebben bijvoorbeeld een slot voor een SD-kaart.

Lees hier meer over opslagmogelijkheden.

Terugkijken

Zit je er niet op te wachten om een abonnement af te sluiten? Let dan goed op de mogelijkheid om de beelden terug te kijken. Bij sommige camera’s is het een vereiste om een abonnement af te sluiten.

Plaats een reactie