De Beste IP-camera zonder Abonnement

Review: Eufycam – IP-camera met basisstation. Geschikt voor binnen & buiten!

Een veilig gevoel in je eigen huis is natuurlijk één van de belangrijkste dingen. Een extra oogje in het zeil kan je hier wat gemoedsrust in geven.

Anno 2023 zijn er super goede IP-camera’s op de markt die je woning van videobewaking kunnen voorzien. Eufy by Anker heeft zo’n goede IP-camera die je kunt inzetten om je huis te beveiligen.

De Eufycam scoort fantastisch op punten als o.a. prijs-kwaliteitverhouding, resolutie, gezichtsherkenning en is beschikbaar zonder abonnement. Over deze punten gaan we het zo uitgebreid hebben.

De beste IP-camera’s waarschuwen je wanneer er ongewenst bezoek voor de deur staat en kun je makkelijk via je smartphone live meekijken met te bewaken omgeving.

Introductie Eufy by Anker – Eufycam

De Eufycam is een IP-camera die draadloos werkt door middel van een batterij. Hier opgelet: De batterij van Eufy gaat maar liefst een jaar lang mee! Dit is uitzonderlijk voor een beveiligingscamera.

De basis-set bestaat uit een IP-camera en een basisstation.

Het basisstation, ook wel de Eufy Homebase genoemd, zorgt voor een stabiele verbinding tussen de IP-camera’s en videodeurbellen van hetzelfde merk.

De Homebase verbind je aan je router waardoor hij het contact kan onderhouden met de Eufy apparaten.

Let op: Dit product werkt enkel op 2,4 GHz WIFI. Neem contact op met je provider als je router op 5,0 GHz ingesteld staat. Dit is in een paar stappen om te zetten naar 2,4 GHz.

De camera werkt op een ingebouwde oplaadbare long-life batterij, omdat de camera geen bedrading nodig heeft, is de plaatsing super makkelijk.

De batterij van de IP-camera gaat ongeveer een jaar mee en dat is uitzonderlijk lang voor een IP-camera. Daarna zal je de camera op moeten laden. Via de Homebase kun je de camera snelladen.

De status van de batterij kun je via de bijbehorende app van Eufy in de gaten houden.

Gezichtsherkenning Eufycam

Een van de grote voordelen van de Eufycam is dat de beveilingscamera gezichtsherkenning heeft. Hierdoor ontvang je minder vaak een valse melding via de app.

En ook Eufy gaat mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IP-camera’s.

Deze camera kan ook het verschil maken tussen mensen en dieren.

Hierdoor gaat deze niet af als hij een dier detecteert.

En dat is erg fijn om valse meldingen te voorkomen.

Nachtzicht

Ook in de nacht geeft de Eufycam je scherpe en duidelijke beelden. In deze IP-camera zit namelijk een sensor verwerkt van een hoogstaande producent, namelijk Sony. De Sony Exmor-sensor zorgt voor kwalitatieve beelden als het donker is.

De mogelijkheid om te praten

De Eufycam is uitgerust met een microfoon en een speaker. Daarmee wordt mogelijk gemaakt dat je kunt communiceren met de persoon die voor de IP-camera staat.

Dat kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je de postbezorger spot en je niet thuis bent. Via de Eufycam kun je zeggen dat hij jouw pakketje eventueel bij de buren kan afgeven.

Beeldkwaliteit en bewegingsdetectie

Het beeld wat de Eufycam geeft is van haarscherpe kwaliteit waardoor je perfect kunt inzoomen als je ieders van dichterbij wilt bekijken.

Ook is het fijn dat je de gevoeligheid van de bewegingsdetectie goed kunt instellen. Hierdoor kun je hem helemaal afstellen op een manier waarop jij dat fijn vind.

Tevens kun je een activiteitszone instellen. Dit is een gebied wat jij graag in de gaten wilt houden en iedere beweging die daar plaatsvind aan je doorgegeven wordt. Van deze activiteitszone ontvang je dan een melding via de app.

De camera geeft een melding van beweging wanneer iemand zich binnen 10 meter van de camera begeeft.

Wanneer dit een ongenode gast blijkt te zijn, is het mogelijk dat de camera (en eventueel de Homebase) een alarmsignaal afgeven. Het alarmsignaal heeft natuurlijk een afschrikkend effect op degene die jouw veilige haven wilt binnendringen.

Ook wanneer er ongevraagd aan jouw IP-camera wordt gezeten en deze bijvoorbeeld met geweld van de muur getrokken wordt, zal de Eufycam alarm slaan.

EN GEEN ABONNEMENT NODIG!

Waar je bij vele IP-camera’s een abonnement nodig hebt om beelden op te kunnen slaan en terug te kijken, kun je bij Eufycam jouw opgeslagen beelden of livestream bekijken wanneer je wilt.

In de EufySecurity App kun je realtime naar de camera’s kijken, maar ook de opgeslagen beelden terugvinden. Hiervoor heb je geen abonnement nodig.

Daarnaast is het ook mogelijk om beelden op te slaan via een SD-kaart.

Uit de test voor deze camera is gebleken dat de app super snel werkt en van groot bedieningsgemak is voorzien. Ook voor iedereen zonder technische kennis.

Installatie & uitbreiding

De Eufycam is draadloos en daardoor is hij makkelijk binnen een paar minuten te installeren. De camera is van klein formaat wat perfect is als je hem goed weg wilt werken en uit het zicht wilt installeren.

Als je gestart bent met deze basis-set en je komt erachter dat je nog meer ruimtes in je huis of tuin wilt beveiligen, dan hoef je met de Eufycam en Homebase niet opnieuw te beginnen.

Op de Homebase die in je huis staat, kun je tot wel 8 Eufyapparaten koppelen. Een Eufycam is los te verkrijgen en van hetzelfde merk bestaat er bijvoorbeeld ook een videodeurbel.

Eufycam voor binnen of buiten

Je hoeft ook niet meer na te denken of je een speciale binnencamera of buitencamera nodig hebt, want de Eufycam heeft een IP-67 classificatie.

Dat betekent dat hij waterdicht is en bestand is tegen temperaturen van -20 tot 50 graden Celsuis. Komtom, de Eufycam is bestand tegen alle weersomstandigheden.

8.7
8,7
Vormgeving8
Design8.5
Gebruiksgemak9
Beeldkwaliteit8.5

Op een rijtje:

  • Goede prijs- kwaliteit verhouding
  • Scherpe beeldkwaliteit 
  • Nachtzicht
  • Gezichtsherkenning
  • Bediening via de app
  • Draadloos door long-time batterij
  • Geen abonnement nodig 

Nadelen Eufycam

Wat uit de vele reviews als nadelen naar voren kwamen zijn de volgende:

  • De app is duidelijk en snel, maar nog wel in ontwikkeling. Dit houdt in dat nog niet alle functies beschikbaar zijn of ontbreken.
  • De Eufycam werkt uitsluitend op 2,4 GHz Wifi, dus niet 5 GHz. Dit is nog wel om te zetten door je provider.
  • Er is geen beschermkap tegen zonlicht.

Meest gestelde vragen 🕵🏻‍♀️

Waar slaat Eufycam beelden op?

Camera’s van Eufy bewaren de videobeelden standaard alleen offline. Op een SD-kaartje in de camera of op een hub bij de router van de gebruiker.

Waar komt Eufy vandaan?

Eufy is onderdeel van een Chinees bedrijf: Anker. Anker maakt goed beoordeelde slimme IP-camera’s voor in en om het huis.

Welke Eufy camera werkt met Homebase?

Bij het gebruik van de Eufy Homebase kun je verschillende beveiligingscamera’s en videodeurbellen toevoegen. De volgende apparaten zijn o.a. compatible met Eufy Homebase:
Eufycam
Eufycam E
Eufycam 2
Eufycam 2C
Eufycam 2 Pro
Eufycam 2C Pro

Waarom heeft Eufy een eigen basisstation?

Eufy werkt met een eigen basisstation waardoor je de opgenomen beelden intern kunt opslaan en in eigen beheer kan bewaren. Hierdoor hoef je ook geen extra kosten te betalen voor een abonnemen.

Kan Eufycam zonder Homebase?

Helaas niet. De Eufycams werken samen met de Homebase en die is aangesloten op een WLAN-netwerk.

Plaats een reactie