De Beste IP-camera voor binnen (indoor) 2023

Kies de beste IP-camera voor jouw veilige omgeving

Je thuis en rondom je huis beveiligen met een IP-camera is tegenwoordig heel normaal. De markt omtrent IP-camera’s heeft zich de laatste jaren enorm uitgebreid en ontwikkeld.

IP-camera’s voor binnen werken bijna allemaal op een wifi-netwerk, maar zijn ook bekabeld te verkrijgen. Ze komen in verschillende vormen, maten en uitvoeringen en design wordt anno nu ook meegenomen.

De Beste IP-camera voor binnen Top 3 bestaat uit: Google Nest Cam, Eufycam by Anker en TP-Link Tapo C200. Verderop in dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben.

👉 In dit artikel:


IP-camera kopen: Waar let je op?

Jij bent vast opzoek naar een goede beveiligingscamera om je huis (of je huisdier, is tegenwoordig ook heel populair) in de gaten te houden. Bij de nieuwste IP-camera’s kan dat makkelijk en snel via een app op je smartphone of tablet.

Bijna alle nieuwst IP-camera’s zijn uitgevoerd met bewegingsdetectie waardoor jij een melding ontvangt op het moment dat er beweging in beeld is.

Ook nachtzicht, gezichtsherkenning en resoluties doen hedendaags niet meer onder en voldoen aan goede kwaliteit.

Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een IP-camera? Hier volgen 5 tips:

💡 Tip 1: Neem veiligheid en privacy serieus. Denk bijvoorbeeld aan of het mogelijk is om een wachtwoord in te stellen zodat je de videobeelden veilig kunt stellen.

💡 Tip 2: Hoe worden je beelden bewaard? Daar zijn verschillende mogelijkheden in. Je kunt de beelden lokaal opslaan, let dan op of er een SD-kaart in kan of meegeleverd wordt.

Voor het bewaren van beelden in de Cloud is het vaak mogelijk dat je een betaald abonnement moet aanschaffen, of dat je een abonnement nodig hebt om uitgebreidere functies te kunnen gebruiken, zoals het langer bewaren van beelden of live meekijken.

💡 Tip 3: De meeste IP-camera’s voor binnen draaien op wifi. Dit is een draadloze netwerkverbinding vanuit je router. Zorg dus voor goede wifi zodat je geen haperende beelden ontvangt en het installeren makkelijk gaat.

💡 Tip 4: Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt aan eventuele extra’s. Denk hierbij aan; slimme bewegingsdetectie, gezichtsherkenning en nachtzicht.

💡 Tip 5: En natuurlijk, een van de belangrijkste punten; beeldkwaliteit. Voor scherpe beelden is een minimale resolutie van 1920×1080 pixels aan te raden. Resoluties onder dit beeldformaat worden de beelden brokkeliger en boven Full HD (1920×1080) zorgt alleen maar voor nog beter beeld!


Beste IP-camera’s voor binnen: TOP 3

Bij de Top 3 beste IP-camera’s voor binnen is het volgende in overweging genomen;

 • Gebruiksgemak
 • App-mogelijkheden
 • Makkelijke installatie
 • Stabiliteit
BESTE IP-CAMERA
Google Nest
8.2

Google Nest is een een perfecte IP-camera voor binnen gebruik. De IP-camera geeft je informatie over wat er in huis gebeurd en met de intelligente bewegingsdetectie ontvang je meldingen. 

GOEDE KEUS
Eufy by Anker IP-camera voor binnen
7

De Eufy by Anker 2K IP-camera voor binnen is net even wat scherper met een resolutie van 2K. Verder kun je met deze camera alle kanten uit met draaien en kantelen. 

BUDGET-TOPPER
TP-Link Tapo C200
8

De compacte TP-Link Tapo C200 kan omhoog en omlaag bewegen. Een fijne bijkomstigheid is dat wanneer de IP-camera beweging detecteert, je een melding ontvangt op je smartphone of tablet


Google Nest Cam: IP-camera voor binnen

🔝 UITGELICHT | Beste IP-camera voor binnen

De eerste IP-camera die we uitlichten is de Google Nest Cam. Google is inmiddels een grote speler op het gebied van slimme apparaten.

Denk bijvoorbeeld aan de Google Chromecast, Google Home en natuurlijk konden ze niet achterblijven op het gebied van IP-camera’s en introduceerden ze in 2016 de Google Nest Cam.

De Google Nest Cam is een betaalbare IP-camera voor binnen. Hij bezit o.a.:

 • Full HD beeldkwaliteit (1920×1080)
 • Nachtzicht
 • Gezichtsherkenning
 • Plug & Play installatie
 • Bewegingsdetectie

De Google Nest Cam registreert de camerabeelden van de afgelopen 3 uur. Je kunt ook live-meekijken via de Google Home app en natuurlijk biedt Google ook de mogelijk om beelden langer op te slaan.

Hiervoor dien je wel een Nest Aware-abonnement aan te schaffen waarbij je maandelijks of jaarlijks kunt betalen. Met het abonnement slaat de Nest Cam de gebeurtenissen 60 dagen op.

Met het Nest Aware Plus abonnement kun je continue beelden opslaan tot 10 dagen, dus de volledige 24 uur.

Let op: Deze abonnementsvormen worden apart verkocht.

Wij van IP Online hebben een uitgebreide review van de Google Nest Cam gemaakt. Lees hier De Review van Google Nest Cam volledig.

Eufycam by Anker: IP-camera voor binnen

✅ UITGELICHT | Goede IP-camera voor binnen

Eufycam is een IP-camera van een Chinese fabrikant. De fabrikant Anker blinkt uit in het maken van goed beoordeelde en slimme IP-camera’s voor in- en rondom huis.

De Eufycam is een fijne, compacte IP-camera voor binnen. Hij heeft o.a. de volgende pluspunten:

 • Scherpe beeldkwaliteit van 1024×1080. Deze resolutie is gelijk aan 2K, wat betekend dat deze net iets scherper is van Full HD
 • Nachtzicht
 • Makkelijke installatie & bediening
 • Je hebt geen abonnement nodig
 • Lokale opslag via SD-kaart, maar kan ook via Cloud indien gewenst

De Eufycam by Anker 2K Indoor IP-camera bezit ook de functie om naar de zijkant en omhoog/omlaag te kunnen bewegen (Pan/Tilt-camera). Hiermee kun je dus de gehele kamer in de gaten houden zonder de IP-camera te verplaatsen.

De Eufycam kun je zowel op een tafel of kastje plaatsen als aan de muur bevestigen, maar net wat jij handig vind.

De slimme IP-camera heeft bewegingsdetectie en nachtzicht waarmee hij mensen van huisdieren kan onderscheiden.

Ook kun je communiceren via deze IP-camera met het twee-wegs audiosysteem. Er zit dus een microfoon en een speaker in.

En heb je HomeKit, Google Assistant of Alexa? De Eufycam by Anker Indoor Camera kan met deze smarthome apparaten samenwerken.

💰 UITGELICHT | Budget IP camera voor binnen

Heb je een beperkt budget maar wil je wel je omgeving in de gaten kunnen houden? Dan is de TP-Link Tapo C200 de perfecte keuze voor jou.

TP-Link staat al langer bekend om het maken van artikelen voor alles wat met internet te maken heeft en nu hebben zij ook een collectie aan IP-camera’s op de markt lopen.

De TP-Link Tapo C200 is een goede IP-camera voor binnen voor ieder budget. Hij is o.a. uitgevoerd met:

 • Scherpe beeldkwaliteit, Full HD (1920×1080)
 • Nachtzicht tot wel 9 meter
 • Lokale opslag via SD-kaart (geen online-uitbreidingsmogelijkheden zoals Cloud)
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Pan/tilt functie (lens bewegen)
 • Bijbehorende app

Voor een budgetmodel is de TP-Link van fijne kwaliteit. De resolutie bedraagt Full HD, echter is de beeldsnelheid (frames per seconde) wat langzamer, deze bedraagt namelijk 15 frames per seconde. (Voor normaal vloeiend beeld is dat minimaal 24 frames per seconde)

Het is een handzame, fijne, compacte IP-camera die je overal kunt neerzetten waar je wilt. De muurbeugel voor de TP-Link Tapo C200 wordt standaard meegeleverd.

Ook heeft hij de mogelijk om te van links naar rechts en van boven naar beneden te bewegen (pan/tilt). Hierdoor kun je rondkijken in de ruimte waar je deze IP-camera hebt neergezet.

Het live-meekijken met beelden gebeurd via de bijbehorende app. Hiermee ontvang je ook een bericht wanneer de IP-camera beweging detecteert.


Meest gestelde vragen 🔎

Waar plaats je een IP-camera?

Het belangrijkste om te weten is dat je met een IP-camera alleen je eigen bezittingen mag filmen. Je mag dus geen eigendommen van anderen filmen, zoals; het huis, de tuin of de auto van de buren. Ook mag je in principe niet de openbare weg filmen zoals de stoep, straat of parkeerplaatsen.

Wat is het verschil tussen een IP-camera en een wifi-camera?

Er zijn verschillende manieren van een IP-camera aansluiten. Sommige IP-camera’s kun je aansluiten met een netwerkkabel. Er zijn ook modellen die je via de wifi-verbinding koppelt, dan wordt het ook wel een wifi-camera genoemd.

Hoe veilig is een IP-camera?

Het is een terechte vraag. Ook al zijn de meeste IP-camera’s uitgevoerd met een goede beveiliging, blijft een camera redelijk veilig. Via Wifi is de storingsgevoeligheid wat hoger en de mogelijkheid om een wifisignaal te onderscheppen blijft aanwezig. Kijk daarom goed naar de beveiligingsmogelijkheden zoals een inlognaam en een sterk wachtwoord.

Hoeveel MP voor een IP-camera heb je nodig?

Aan te raden is om altijd naar een IP-camera te zoeken die een Full HD 1080p beeldkwaliteit heeft, dat is 2.1 megapixel. Wil je nog een stapje hoger? Kijk dan naar een IP-camera met 4K resolutie, die heeft 8.3 megapixel.

Wat is een goede IP-camera voor buiten?

Een buitensituatie is anders als binnenshuis. Je hebt te maken met verschillende lichtsituaties, weersomstandigheden en afstanden. Kijk daarom altijd goed naar de certificering (IP66/IP67), nachtzicht, bewegingsdetectie en beeldkwaliteit.

Plaats een reactie