De Ultieme IP-camera voor buiten (outdoor) 2023

Kies de Beste IP-camera voor jouw tuin of rondom huis

We denken er allemaal wel eens aan; konden we maar op meer plekken tegelijk zijn. Zeker als je je huis verlaat om op vakantie te gaan, je een beestenboel in de tuin hebt of je je huis verlaat voor je werk.

Een IP-camera voor buiten is een perfecte manier om je thuisomgeving op afstand in de gaten te houden. Een IP-camera voor buiten is een type beveiligingscamera dat speciaal ontworpen is om buiten te gebruiken.

Deze camera’s zijn robuust en weerbestendig ontworpen zodat ze gebruikt kunnen worden om je huis, bedrijf of andere buitenruimtes te bewaken en te beveiligen. IP-camera’s voor buiten bieden een breed scala aan functies en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

Verderop in dit artikel lees je daar meer over. Wij van IP Online zochten de 3 Beste IP-camera’s voor buitengebruik voor je uit. De Top 3 Ultieme IP-camera’s voor buiten bestaat uit: Ezwiz CW8PRO, Zekona 20C en Smartwares C923IP.

👉 In dit artikel:


Over IP-camera’s voor buiten

Een van de belangrijkste voordelen van een IP-camera voor buiten is de mogelijkheid om live beelden te bekijken van uw buitenruimtes vanaf elke locatie met internettoegang.

Je kunt deze camera’s aansluiten op uw thuisnetwerk en de beelden bekijken op je computer, tablet of smartphone. Bijna alle camera’s bieden ook de mogelijkheid om een ​​melding te ontvangen als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd, zodat je snel kunt reageren op mogelijke bedreigingen.

IP-camera’s voor buiten zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige modellen bieden een hoge resolutie en kunnen duidelijke beelden vastleggen, zelfs bij weinig licht. Andere camera’s hebben ingebouwde bewegingsdetectie of gezichtsherkenningstechnologie (AI).

Het is ook mogelijk om camera’s aan te sluiten op een netwerkvideorecorder (NVR) om opnames op te slaan voor toekomstige referentie.

Bij het kiezen van een IP-camera voor buiten zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden, zoals de weerbestendigheid van de camera, het bereik van de camera, de resolutie en de opslagopties.

Het is ook belangrijk om te overwegen of je de camera zelf wilt installeren of dat je deze wilt laten installeren door een professionele en erkende installateur.

Al met al biedt een IP-camera voor buiten een handige manier om je eigendom te beveiligen en te monitoren. Of je nu jouw huis, bedrijf of andere buitenruimte wilt bewaken, er is altijd wel een camera die past bij uw behoeften en budget.

Vier redenen op een rijtje om een IP-camera voor buiten aan te schaffen

 • Reden 1 Beveiliging: Een IP-camera voor buiten kan worden gebruikt als onderdeel van een beveiligingssysteem om je huis of bedrijf te beschermen tegen diefstal, vandalisme en andere criminele activiteiten.

  Door de camera’s rond je eigendom te plaatsen, kun je verdachte activiteiten op afstand in de gaten houden en de beelden als bewijsmateriaal gebruiken als er iets gebeurt.
 • Reden 2 Monitoren: Je kunt een IP-camera voor buiten ook gebruiken om je eigendom en omgeving te monitoren. Je kunt bijvoorbeeld een camera gebruiken om het weer te volgen of om te kijken naar (wilde) dieren die rond je huis zwerven.
 • Reden 3 Toezicht: Als je kinderen en/of huisdieren hebt die buiten spelen, kun je met een IP-camera voor buiten een oogje in het zeil houden. Zo kun je bijvoorbeeld controleren of je kind veilig speelt of je huisdier niet uit de tuin ontsnapt.

  Ook kan het handig zijn als je paarden of andere grotere dieren hebt, die op het terrein rondlopen. Je kunt de stallen en de weiden in de gaten houden.
 • Reden 4 Livestream: De meeste IP-camera’s voor buiten bieden je de mogelijkheid om live mee te kunnen kijken. Dit werkt vaak via een app voor smartphone en tablet. Zo kun je, waar je ook bent, realtime meekijken met wat er gebeurd, waar je ook bent.

Kortom, een IP-camera voor buiten kan handig zijn om je eigendom te beveiligen, monitoren en een extra laagje veiligheid te bieden voor je gezin en huisdieren.


IP-camera voor buiten kopen: Waar let je op?

Natuurlijk ben je op zoek naar de ultieme IP-camera voor buiten om je huis, tuin, garage, bedrijf of dieren in de gaten te houden. Bij de nieuwste IP-camera’s voor buiten kan dat vaak makkelijk en snel via een app voor op je smartphone of tablet.

Een van de belangrijkste functies is dat de IP-camera is uitgevoerd met bewegingsdetectie zodat je een melding ontvangt wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Ook nachtzicht, de weersbestendigheid en resoluties moeten aan goede kwaliteit voldoen. We kunnen ons voorstellen dat er ineens van alles door je hoofdschiet waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een IP-camera voor buiten.

Geen paniek! We zetten alle aandachtspunten voor je op een rijtje.

Hier volgen 7 tips voor het aanschaffen van een IP-camera voor buiten

💡 Tip 1: Let op de weersbestendigheid. Niets is zo verraderlijk als het weer. Een IP-camera voor buiten moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Denk aan regen, wind en sneeuw.

Daarom is er voor IP-camera’s voor buitengebruik een IP-classificatie (Ingress Protection) in het leven geroepen. Een IP-classificatie van IP65 of hoger is ideaal voor het gebruik buitenshuis.

💡 Tip 2: Een IP-camera is gebaat bij een hoge resolutie. Een resolutie van 1080p (Full HD) of hoger is zeker aan te bevelen. De resolutie bepaalt hoe scherp de beelden zijn.

Over het algemeen geldt hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit is. Voor scherpe, duidelijke beelden voldoet een resolutie van 1080p.

💡 Tip 3: Kijk naar nachtzicht. Als je de camera’s ook ’s nachts wilt gebruikten, is nachtzicht een belangrijke functie. Hierbij is het van belang dat je kijkt naar de maximale afstand van het nachtzicht wat wordt aangegeven in meters.

Hiervoor kun je kijken bij de specificaties en staat vaak onder de noemer van Infrarood. Nachtzicht werkt door middel van infrarood LED’s.

💡 Tip 4: De kijkhoek. De kijkhoek van de IP-camera voor buiten bepaalt hoeveel ‘gebied’ de camera kan vastleggen. Het wordt bepaald door de brandpuntsafstand van de lens en de grootte van de beeldsensor.

Een brede kijkhoek betekent dat de camera een groter gebied kan vastleggen, terwijl een smallere kijkhoek betekent dat de camera zich richt op een kleiner gebied met meer details.

Uitleg kijkhoek

De kijkhoek van een camera wordt uitgedrukt in graden en kan variëren van enkele graden tot meer dan 180 graden. Een kijkhoek van 90 graden wordt vaak beschouwd als een breed gezichtsveld en is geschikt voor de meeste toepassingen.

De kijkhoek is van belang bij het bepalen van de beste locatie voor de camera en het type lens dat het beste bij de toepassing past.

Als de camera is geplaatst op een locatie waar een breed gezichtsveld nodig is, bijvoorbeeld voor het bewaken van een groot gebied zoals een parkeerplaats, dan is een lens met een brede kijkhoek geschikt.

Als de camera is geplaatst op een locatie waar het belangrijk is om details vast te leggen, zoals het gezicht van een persoon, dan is een lens met een smallere kijkhoek geschikter.

Kortom, de kijkhoek van een camera speelt een belangrijke rol bij het vastleggen van beelden en het bepalen van de beste locatie voor de camera.

Door rekening te houden met de kijkhoek bij het selecteren van een camera en de juiste lens te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de camera het beste past bij uw toepassing en de gewenste resultaten oplevert.

De laatste 3 tips

💡 Tip 5: Bewegingsdetectie is een bijna onmisbare functie waarmee de camera bewegingen kan detecteren en kan waarschuwen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Let op de gevoeligheid van de bewegingsdetectie en de mogelijkheid om deze naar wens aan te kunnen passen.

💡 Tip 6: Overweeg hoe de opnames worden opgeslagen. Sommige camera’s bieden ingebouwde opslag, terwijl andere camera’s kunnen worden aangesloten op een externe opslag zoals een NVR of Cloud-opslag.

💡 Tip 7: Contoleer of de IP-camera voor buiten verbinding kan maken met jouw netwerk en of er een mobiele app beschikbaar is waarmee je de beelden kunt bekijken en de camera eventueel kunt bedienen.

Door met deze factoren rekening te houden bij het aanschaffen van een IP-camera voor buiten, kun je ervoor zorgen dat de camera die je kiest, geschikt is voor jouw specifieke wensen, behoeften en de te bewaken omgeving.


Ultieme IP-camera voor buiten: TOP 3

Bij de Top 3 beste IP-camera’s voor buiten is het volgende in overweging genomen;

 • Gebruiksgemak
 • App-mogelijkheden
 • Makkelijke installatie
 • Stabiliteit
De Ultieme IP-camera voor buiten
Ezviz C8W Pro
8.9

Met de Ezviz C8W Pro ontgaat je niets meer. Met deze IP-camera voor buiten kun je van boven naar beneden bewegen én van links naar rechts. Zo zie je alles wat er in je tuin of op je oprit gebeurd. Deze slimme camera ziet het verschil tussen mensen, voertuigen en andere bewegende voorwerpen. 

De beste IP-camera voor buiten
Zekona 20C
8.8

De Zekona 20C is een perfecte IP-camera voor buiten gebruik. Hij is waterbestendig, slim om je een melding te sturen wanneer een verdachte situatie zich voordoet d.m.v. de bewegingsdetectie. Zo weet je precies wat er rondom je huis gebeurd en je kunt altijd direct live meekijken én luisteren!

De beste BUDGET keuze
Smartwares CIP39220
7

De IP-camera voor buiten van Smartwares is een fijne beveiligingscamera die je makkelijk kan installeren via een Wifi netwerk of bekabeld kan aanleggen met LAN. Met de gratis app kun je realtime meekijken, waar je dan ook bent. Hij geeft ook een notificatie wanneer er beweging plaatsvind.


Ezviz C8W Pro: IP-camera voor buiten

🔝 UITGELICHT | Ultieme IP-camera voor binnen

Op nummer 1 staat bij ons de Ezviz C8W Pro, wat een high-end beveiligingscamera is, speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. De IP-camera voor buiten biedt een uitstekende beeldkwaliteit van 2048×1080 pixels (2K) en dat is net een stukje scherper dan Full HD.

De Ezviz C8W Pro biedt een breed scala aan functies die hem zeer geschikt maken voor gebruik in een groot aantal toepassingen.

De Ezviz C8W Pro is een betaalbare IP-camera voor buiten. Ideale functies zijn o.a.:

 • Het is een dome camera die zowel kan kantelen als zoomen
 • Nachtzicht in kleur (!) tot wel 30 meter
 • Geleverd wordt met muurbevestiging
 • Zowel bedraad als draadloos aangesloten kan worden
 • Werkt samen met smarthome systemen als Alexa Amazon en Google Assistent

Een van de belangrijkste kenmerken van de Ezviz C8W Pro is de beeldkwaliteit. De camera beschikt over een 4-megapixel sensor en een 2,8 mm lens die een brede kijkhoek van 107 graden biedt.

Dit zorgt voor gedetailleerde beelden met een hoge resolutie die ideaal zijn voor het bewaken van een groot gebied.

De camera heeft ook een ingebouwde AI-mogelijkheid om menselijke detectie te detecteren. Wanneer de camera een persoon detecteert, wordt er een melding verzonden naar je smartphone via de Ezviz-app, zodat je snel kunt reageren op eventuele verdachte activiteiten.

De Ezviz C8W Pro is ook uitgerust met een tweeweg-audiofunctie, waarmee je kunt communiceren met de persoon aan de andere kant van de camera.

Opslag Ezviz C8W Pro

Een andere handige functie van de Ezviz C8W Pro is de mogelijkheid om opnames op te slaan op een microSD-kaart tot 256 GB of op de cloud. Je kunt eenvoudig de opnames terugzien via de Ezviz-app, waar je ook live kunt kijken naar de beelden die de camera op dat moment vastlegt.

Mocht je gebruik willen maken van een opslag in de Cloud, dan is dit tegen betaling. Wil je niet betalen voor opslag, dan is de microSD-kaart natuurlijk een gratis oplossing.

Ten slotte is de C8W Pro gemakkelijk te installeren en te gebruiken. U kunt de camera eenvoudig aansluiten op uw wifi-netwerk en de Ezviz-app downloaden om de camera te bedienen.

De camera heeft ook een slank en modern ontwerp dat past bij de meeste exterieurs. En ook in het zwart of wit te verkrijgen.

Kortom, de Ezviz C8W Pro is een krachtige en veelzijdige beveiligingscamera die ideaal is voor thuisgebruik.

Met zijn hoge resolutie beeldkwaliteit, AI-mogelijkheden, tweeweg-audiofunctie en gemakkelijke installatie is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare manier om hun huis te beveiligen.

Zekona 20C: IP-camera voor buiten

UITGELICHT | Beste IP-camera voor buiten

Op nummer 2 staat bij ons de Zekona 20C IP-camera voor buiten. De Zekona 20C is een krachtige en geavanceerde beveiligingscamera die is ontworpen voor gebruik buitenshuis, maar kan eventueel ook binnen gebruikt worden.

De camera biedt een breed scala aan functies en een uitstekende beeldkwaliteit die hem geschikt maken voor verschillende toepassingen, zoals het bewaken van een achtertuin, garage, kantoor of winkel.

De Zekona 20C is een ideale IP-camera voor buiten. Hij is o.a. uitgevoerd met:

 • Full HD beeldkwaliteit (1080p)
 • Autotracking
 • Scherp nachtzicht tot wel 30 meter
 • Bestuurbaar via bijbehorende app
 • Beelden kunnen tot wel 4x ingezoomd worden
 • IP-classificatie: IP66; stofdicht en waterbestendige behuizing

Een van de belangrijkste kenmerken van de Zekona 20C is de beeldkwaliteit. De camera beschikt over een 2-megapixel sensor en een 4,0 mm lens die een brede kijkhoek van 83 graden biedt.

Dit zorgt voor gedetailleerde beelden met een hoge resolutie die ideaal zijn voor het bewaken van een grote ruimte.

De camera is ook uitgerust met nachtzicht tot een afstand van 30 meter, wat betekent dat u nog steeds duidelijke beelden kunt krijgen, zelfs in het donker.

De camera heeft ook een ingebouwde bewegingsdetectie, waardoor hij automatisch opneemt wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Opslag Zekona 20C

Een andere handige functie van de Zekona 20C is de mogelijkheid om opnames op te slaan op een microSD-kaart tot 128 GB of op de cloud. Je kunt eenvoudig de opnames terugzien via de Zekona-app, waar je ook live kunt kijken naar de beelden die de camera op dat moment vastlegt.

Mocht je gebruik willen maken van een opslag in de Cloud, dan is dat mogelijk. Bij aanmelding hiervan zijn de eerste 30 dagen gratis en daarna wordt er maandelijks een bedrag in rekening gebracht.

De camera is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Je kunt de camera eenvoudig aansluiten op je wifi-netwerk en de Zekona-app downloaden om de camera te bedienen. De camera heeft ook een slank en modern ontwerp dat past bij de meeste interieurs.

Ten slotte is de Zekona 20C ook voorzien van tweeweg-audiofunctie, waarmee je kunt communiceren met de persoon aan de andere kant van de camera.

De Zekona 20C is een betrouwbare en geavanceerde beveiligingscamera die ideaal is voor thuis- en kantoorgebruik.

Met zijn hoge resolutie beeldkwaliteit, nachtzicht, bewegingsdetectie, opname-opties en tweeweg-audiofunctie is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om hun eigendommen en dierbaren te beschermen.

Smartwares CIP39220: IP-camera voor buiten

💸 UITGELICHT | Budget IP-camera voor buiten

Op plek 3 staat de budget-topper! De Smartwares CIP39220 is een populaire en betaalbare ip-camera die geschikt is voor buitengebruik. Ondanks dat je deze IP-camera aanschaft voor een paar tientjes, heeft deze toch een mooi lijstje aan functies.

De Smartwares CIP39220 IP-camera voor buiten is compact, fijn en bezit o.a.:

 • Full HD beeldkwaliteit (1080p)
 • Grote kijkhoek van 180 graden
 • Bewegingsdetectie
 • Bijbehorende app om live mee te kijken of beelden terug te kijken

Een van de belangrijkste kenmerken van de Smartwares CIP-39220 is de Full HD-beeldkwaliteit. De camera heeft een brede kijkhoek van 180 graden en nachtzicht tot een afstand van 20 meter. Dit zorgt voor heldere en gedetailleerde beelden, zowel overdag als ’s nachts.

De camera is ook uitgerust met bewegingsdetectie, waardoor hij automatisch opneemt wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Je kunt deze functie aanpassen en meldingen ontvangen op je smartphone of tablet wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Opslag Smartwares CIP-39220

Een andere handige functie van de Smartwares CIP-39220 is de mogelijkheid om opnames op te slaan op een microSD-kaart tot 128 GB. Wanneer de SD kaart vol is, overschrijft deze IP-camera voor buiten automatisch de oudste beelden.

Je kunt eenvoudig de opnames terugzien via de Smartwares View-app, waar je ook live kunt kijken naar de beelden die de camera op dat moment vastlegt.

De camera is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken. U kunt de camera eenvoudig aansluiten op uw wifi-netwerk en de Smartwares View-app downloaden om de camera te bedienen. De camera heeft ook een slank en modern ontwerp dat past bij de meeste buitengebieden.

Audiofunctie Smartwares CIP-39220

Ten slotte is de Smartwares CIP-39220 ook voorzien van tweeweg-audiofunctie, waarmee je kunt communiceren met de persoon aan de andere kant van de camera. Dit is vooral handig als je de camera gebruikt voor het monitoren van huisdieren of het communiceren met bezoekers.

De Smartwares CIP-39220 is een betrouwbare en geavanceerde beveiligingscamera die geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Met zijn Full HD-beeldkwaliteit, nachtzicht, bewegingsdetectie, opname-opties en tweeweg-audiofunctie is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om hun eigendommen en dierbaren te beschermen.


Meest gestelde vragen 🔍

IP-camera voor buiten kopen: waar let je op?

1. Let altijd goed op veiligheid en privacy
2. Kijk naar hoe opnamen bewaard worden en of daar eventueel een betaald abonnement voor nodig is.
3. Zorg altijd voor een goede internetverbinding, of dat nu via wifi of bekabeld is, zodat installeren makkelijk gaat.
4. Let op de beschikbare functies, zoals: bewegingsdetectie, nachtzicht en gezichtsherkenning.

Hoe hoog hang je een IP-camera voor buiten op?

Een perfecte hoogte is tussen de 2,5 en 3 meter. Vanaf deze afstand heb je het beste overzicht, de beste gezichtsherkenning en kunnen indringers die de IP-camera van de muur willen halen er moeilijker bij.

Is een IP-camera ophangen strafbaar?

Er zijn wel regels voor het ophangen van een IP-camera. Lees hier ons artikel over: Buren filmen strafbaar?

Plaats een reactie